Goedemorgen vrienden,Gedachten beïnvloedende technieken worden dagelijks op ons gebruikt om een bepaald gedachten patroon aan te laten nemen om de zittende elite te dienen.
In de trand van een goede vriendin die wees mij op dit artikeltje met haar gezegde ; daarom was mijn gevoel er zo op tegen, daarom was mijn innerlijk weten er zo opstandig tegen net zoals bij de religie’s de kerk enz. Daarom was mijn innerlijk weten zo sterk dat ze geen grip hadden op mij met NLP. Daarom heb ik mijn rug toegewend aan dit coach gedrag en kon tijdens de opleiding van coach hier niet mee overweg en stuitte tegen mijn innerlijk weten op. Daarom is dat dit mij een inzicht geeft die ik wel wist maar niet bevestigd kreeg omdat ik de vinger er niet op kon leggen.
(Patricia)
Ja ik herken het het zelfde heb ik ervaren met het volgen van zo`n cursus coaching ik heb afgehaakt omdat de gehele manier van doen mij tegen de borst stootte .
De manier van hoe je in een pakketje geperst werd waar je niet in past, je krijgt niet het gene geleerd zoals de originele leerstof is maar bewust gemanipuleerde leerstof, en daar doe ik niet aan mee.
(Harrie)
Have Fun met het artikel.
Written by
Neuro Linguïstisch Programmeren, ook wel afgekort met NLP, is een vorm van hypnose zonder dat u het door heeft. Met NLP technieken kunt u toehoorders afleiden met allerlei methodes, maar in de kern is het een combinatie van lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, ‘ankers’ en afleidingstechnieken. Daarbij is de ‘programmeur’ (meestal een nieuwslezer of interviewer als Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk e.a.) continu bezig met het proces van programmering. Let u daar maar eens op. De belangrijkste methode is gebaseerd afleiding van uw bewuste denkprocessen, waarbij in de juiste context een introductiepraatje u al meteen in de ‘acceptatie-modus’ brengt. Daarin zijn er verschillende wegen die naar Rome leiden. Soms worden bijvoorbeeld statistieken genoemd, of wordt iets gezegd waar u eigenlijk nog veel langer over na zou moeten denken. Op dat moment bent u al afgeleid. En met name de afleidingstactiek stelt de ‘programmeur’ in staat om uw onderbewustzijn te beïnvloeden.
Een heel heftig voorbeeld van een vorm van NLP of hypnose (want NLP is eigenlijk hypnose, waarbij u wel bij bewustzijn blijft), is de hand-shake hypnosetechniek. De ‘programmeur’ geeft u een hand en doet dan iets onverwachts; bijvoorbeeld zijn vinger op uw hand drukken en de hand onnatuurlijk omhoog tillen. Hij neemt dan uw ‘controle proces’ over en programmeert daarmee uw onderbewustzijn met het idee: “hij is nu de baas”. Ja, dat klinkt extreem, maar dergelijke zaken spelen zich op onbewust niveau af en niet iedereen is er even vatbaar voor. Grote delen van de mensheid echter wel en dat is het voordeel van de mainstream media; zij bereiken grote groepen mensen.
Vaak gaat het bij NLP niet om de inhoud van wat er gezegd wordt, maar om het herhalen van bepaalde woorden in combinatie met een handgebaar of een gelaatsuitdrukking. Stelt u zich voor dat een nieuwslezer het over complottheorieën heeft en daarbij een afwijzend handgebaar maakt en zijn wenkbrauwen fronst. Op dat moment wordt uw onderbewustzijn geprogrammeerd met een negatief stigma. En dat is dan ook precies de bedoeling. Het gaat er dan niet om dat de argumenten wel of niet kloppen. Feitelijk dienen slechte of magere argumenten in dit kader zelfs als afleidingstechniek. Ze zetten u immers dusdanig aan het denken dat u even afgeleid was, waardoor de programmeur zijn ‘NLP trucjes’ kon toepassen. Een uitstekend voorbeeld van een snelle vorm van hypnose wordt getoond door Derren Brown in dit filmpje:
Een veel subtielere vorm van programmering is de gebaseerd op de eerder genoemde NLP technieken. In onderstaand filmpje ziet u hoe Derren Brown iemand uitgenodigd heeft in de studio. Bekijkt u het gehele filmpje, zodat u de NLP technieken door gaat krijgen. Tijdens de introductie is Derren al bezig om de op zijn hoede zijnde proefpersoon te programmeren, door de aandacht volledig naar zich toe te trekken en de proefpersoon in de programmeermodus te brengen. Deze techniek noemen we ‘conversational hypnoses’ of te wel ‘gesprekshypnose’. Feitelijk is dit veel eenvoudiger dan de NLP technieken die de media via haar journaals en analyseprogramma’s toepassen, omdat je 1 op 1 met een persoon zit en ook door aanraking en direct oogcontact je ‘proefpersoon’ kunt beïnvloeden. Kijkt u naar het voorbeeld en let ook op de toelichting. Wees vooral alert op de beweging van de handen, oogcontact en aanrakingen.
https://www.youtube.com/watch?v=jTwCMX5sUQU
Hebben we het over de media, dan zijn er vaak allerlei zaken rondom een tv-programma die de kijker alvast op de hypnose voorbereiden. De reclameblokken voor en na een journaaluitzending zijn in dat kader van groot belang. Reclame is eigenlijk volledig gebaseerd op hypnosetechnieken en daarom bent u in feite al in de juiste modus gebracht. Maar de introductie-tune en de beelden van bijvoorbeeld draaiende cirkels aan het begin van het NOS journaal zijn subtiele vormen van hypnose en dienen tevens als activatie/trigger van een reeds vertrouwde hypnose modus. U bent dan al in de ontvankelijkheidsmodus. Ja, dat klinkt wellicht wat vergezocht of overdreven, maar als u echt de kracht van hypnose en NLP leert kennen, zult u dit niet langer wegwuiven.
In onderstaand filmpje ziet u hoe een professor op zeer geraffineerde wijze aangepakt wordt middels NLP technieken. Maar terwijl u naar de argumenten denkt te moeten luisteren, heeft u niet door dat het vooral blijkt te gaan om de lichaamstaal van de interviewer. Sterker nog: elke argument of tegenargument dat genoemd wordt, doet eigenlijk niet zo ter zake. Alles draait om de aansturing van het interview, de handgebaren en de lichaamstaal daarbij en de interruptie van de interviewer, gecombineerd met allerlei vormen van directe programmering van de kijker. Het gaat dus niet om het interview zelf, maar om de geplaatste ‘ankers’ (zaken die in uw onderbewustzijn met handgebaren of lichaamstaal ‘verankerd’ worden). Ook het feit dat de interviewer in kostuum zit, plaatst hem in het onderbewustzijn van de kijker in de positie van ‘de man die u kunt geloven’ of te wel ‘de autoriteit’. Kijkt u goed naar onderstaande analyse en let u er in het vervolg eens op wanneer u naar het NOS journaal, RTL Nieuws, DWDD, EenVandaag, Nieuwsuur of Pauw kijkt. Is het u wel eens opgevallen dat in vele filmpjes tegenwoordig extreem vaak en hele onnatuurlijke handgebaren worden toegepast? Dan begrijpt u nu waarom.
https://youtu.be/3rbussqP7po
Bron: beyondthematrix.nl